sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Vamonos al viaje para buscarlos sonidos magicos ¡de Ecuadooooor!Ajattelin että teen postauksen jossa kerron Ecuadorista ja sellasesta!
Ecuador on siis Etelä-Amerikassa, tuolla länsirannikolla Kolumbian, Perun ja Tyynen valtameren ”välissä”. Päiväntasaaja kulkee suoraan Ecuadorin läpi, ja siitä tulee myös maan nimi. Ecuador on pinta-alaltaan jonku verran pienempi ku Suomi, mut toisaalta siellä on melkein 14 miljoonaa ihmistä, ku Suomessa taas on se 5 miljoonaa ja jotai. :DEcuador jakaantuu maantieteellisesti kolmeen eri alueeseen: Costa eli rannikko, Sierra eli vuoristo ja Oriente eli itäosa, joka on pitkälti Amazoniin kuuluvaa sademetsää. Myös Galapagossaaret kuuluu Ecuadoriin, ja ne on n. 1000 kilometrin päässä rannikosta.
Ecuadorin ilmastoon kuuluu olennaisesti sadekaudet ja kuivat kaudet, mut noiden kausien ajotus vaihtelee sen mukaan, mista alueesta on kyse. Rannikolla sadekausi on suunnilleen tammikuusta toukokuuhun ja kuiva kausi kesäkuusta joulukuuhun. Vuoristossa sadekausi on kesäkuusta syyskuuhun, ja loppuvuosi on sit kuivaa. Itäosassa sataa melkein aina, mutta kuivimmat ajat on elokuu ja joulu-maaliskuu.

Tässä vielä tällane ala-astekouluesitelmä infolaatikko :
(okei ei siinä oo laatikkoo, oisin kovasti halunnu laittaa laatikon mutten osannu enkä jaksanu)

Rafael Correa :D
Valtiomuoto: Tasavalta
Hallitsija: Presidentti Rafael Correa
Pääkaupunki: Quito, jossa 1 865 541 asukasta.
Pinta-ala: 283 561 km2
Väkiluku: 14 790 608
Virallinen kieli: espanja
Valuutta: USD
Aikaero Suomeen: -7/-8h
Väestö: mestitsejä reilut 65%, intiaaneja 25% ja muita 7%.
Yleisin uskonto: Katolilaisuus


 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti