sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Quee bonito es caarnavaaal


Tätä me Guarandassa olevat vaihtarit on ootettu viimeset viis kuukautta! Here it is, Carnaval de Guaranda, el mejor carnaval del mundo! Jee. Tänään tosiaan siis on Guarandan karnevaalien ensimmäinen päivä. Tää kylä meni yhessä yössä ihan sekasin. :D Ihmisiä on jostai yhtäkkiä ilmestyny hirveesti lissää ja kaikki on ihan hulluja. Tuntemattomat ihmiset heittelee toisiaan vesi-ilmapalloilla ja jauhoilla ja kananmunilla ja sellasella inhottavalla vaahtomössöllä ja huhhuh :D Selvisin just vähä aikaa sitte kotiin tuolta, olin muitten vaihtareitten kanssa puistossa ja kattomassa kulkueita.. Kottiin ku pääsin ni mun vaatteet oli ihan läpimärät ja hiukset semmosen inhottavan mönjän peitossa, ku niissä ensin oli jauhoo ja sitte joku heitti mua vesi-ilmapallolla päähän. Ja viis kertaa selkään :D Yyh.

Valitettavasti en ossaa olla tästä karnevaalien alusta niin ilonen ku haluaisin. Huomenna meitä on Guarandassa ennää viis... Lisa palas Ranskaan eilen ja Giulia lähtee huomenna viieltä aamulla. Angst. Jotenki tuntuu nii kummalliselle aina ku kokoonnutaan porukalla jo nyt ku Lisa puuttuu.. Meitä on vaa viis! :( Yhyy.

Viime vklp meillä oli AFS-leiri Salinasissa ja pääsin taas puhumaan vähäsen suomee Siljan kanssa(: Huomaa kyllä että alkaa vähitellen suomenkieli unohtua jo... Mutmut tustuin myös paljo paremmin Quitossa ja Esmeraldasissa asuviin vaihtareihin tällä kertaa! Sillo edellisellä leirillä kyhnötin tosi paljo Siljan kanssa ja olin vielä hirmu nuhanen, ni jotenki se jäi sillon, mut tällä kertaa meillä ei ollu sellasia hirveitä maaryhmäjakoja ku sillo ekalla kerralla(: Ohjelmaakaan tolla leirillä ei hirveesti ollu, täytettiin muutamat lappuset ja loppuaika oli vapaata. Tykkäsin! ❤

Mitäs muuta? Tällä viikolla meillä ollu koulussa syyslukukauden loppukokeita joka päivä ja ne jatkuu vielä ens viikon. Ensin meille sanottiin että meiän ei tarvii tehä niitä kokeita ku me ei tarvita arvosanojakaa, ja me sitte skipattiin maanantain ja tiistain kokeet ja oltiin Shannonilla, mut sitte tiistaina meille ilmotettiinki että meiän pitää sittenki osallistua niihin kokeisiin. Vaikka ei edelleenkään saaha arvosanoja. Pöh.6 kommenttia:

 1. Hei!! Oon lähössä kanssa lattareihin vaihtariks ens vuonna ja tuli mieleen sellanen kysymys, että millasta musiikkia siellä kuunnellaan? Voisiksä tehä postauksen siitä?(: Graciaaas!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Holas(: Ööö juu voin vaikka joku kerta kertoo tarkemmi noista, nyt ei riitä energia :D Minne päin lattareita sä oot menossa?(: Bienvenidos !

   Poista
 2. sun blogi on tosi jees :) ja mun on iha pakko kysyy ettäää ootko käyny Ambato:ssa? tai millasta ylipäätään ecuadorissa on olla? taiiii mitkä on sen paikan miinukset ja plussat sun omasta mielestäässs :):)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooi kiitti(: Oon aika pahasti laiminlyöny tätä kyllä taas viimeaikoina...Hups. :D Joo oon käyny Ambatossa, tosin vaan kerran ja vaan silleen shoppalemassa. Se on suunnilleen parin tunnin päästä täältä Guarandasta(: Ambatosta en oikeestaan muuta osaa sanoo ku sen että siellä on tosi kiva kauppakeskus ja ainaki tällee nopeesti ku kävin tosi sekavan olonen keskusta :D Ite oisin sinne eksyny mut onneks olin hostien kanssa. Mut ihan kivalle kaupungille se vaikutti(: Ecuador on maana sinänsä tosi jees, ihmiset on yleisesti ottaen tosi mukavia ja lämpiä ja tää kulttuuri on tosi kiva, tosi erilainen ku suomessa. Plussaa tulee myös näiden aksentista, ainaki täällä vuoristossa, rannikon aksentti taas on mun mielestä ihan kamala :D Mutta eniten inhoon Kolumbialaisten ja Venezuelalaisten puhetapaa. Hyi. Miinusta taas tulee mm. siitä että täällä syödään riisiä koko ajan (oikeesti, tulee jo korvista), ihmiset on välillä rasittavan muodollisia, täälläpäin sataa tosi paljon, koulu on mun mielestä pelkkää pelleilyä täällä (oonhan suomesta, meillon kuitenki joku maailman paras koulutussysteemi vai täh? :D) ja hmm. Sekä plussia että miinuksia ois tosi paljon enemmänki mut en nyt keksi tähän hätään muuta ku nuo(:

   Saludos desde Ecuador!(::

   Poista
  2. eipä mtn ;) haha voi apua... kiitos iha kamalasti ku vastasit, ku voi olla et mä '' ajaudun '' sinneppäin maailmaa jossain vaiheessa joten oli tosi ihana löytää sun blogis, ku mulla ei tosiaa oo mitää hajua et millasta siel on..!! :) joo ja todellaki suomen koulusysteemi kyl voittaa kaike ;)
   kiitos tosi paljo :)!!

   Poista
  3. De nada, tottakai mä vastaan jos on jotai kysymyksiä(: Bievenidos a Ecuador! Btw kannattaa sit varautua siihe että täällä ei oikeesti puhuta käytännössä ollenkaan englantia, että jos eksyt tännepäin ni kannattaa osata espanjaa (ellet osaa jo, mistäs mä sitä tiiän :D). Mut ole hyvä((:

   Poista