torstai 18. lokakuuta 2012

Vaietessaankin hän tekee kielivirheitä


-Stanislaw Jerzy Lec

Löysin mun kaapista jonkun kansion jossa oli se AFS:n opas joka tuli postissa joskus viime keväänä. Taisin tännekki valittaa, että se on tosi tylsä ja kuivaa tekstiä, enkä jaksanu lukee sitä sillon, enkä oo kyllä lukenu vieläkään. Mä ihan tosissani yritin, mutta en mä sit jaksanu keskittyä tohon. Mutta sieltä bongasin ton otsikon ja se kuulosti niiiin sopivalta etten voinu olla tunkematta sitä tännekkin.

Viime viikon perjaintai oli vapaapäivä, ku sillon oli joku juhlapäivä. Meiän olin alunperin tarkotus lähtee rannikolle ku kerran oli pidennetty viikonloppu, mut kuulemma siellä oli nii huono keli ettei me sitte lähetty. Käytiin me kuitenki sellasessa kylpylässä, siellä on yks "lämmitetty" (=silti kylmä >:) uima-allas ja sit erillisessä huoneessa joku poreamme ja sauna. Mutta toi sauna ei kyllä muistuttanu suomalaista saunaa millään tavalla, siellä oli lämmintä ehkä abaut 40 astetta, eikä minkäännäköstä kiuasta :D Öö.

Lauantaina tein ekaa kertaa täällä ruokaa ihanitse! Makaroonilaatikkoo(:: Sitä kaipasin. Sit ruuanlaiton jälkeen lähin ekaa kertaa täällä pianotunnille! En ollu soittanu pianoo puoleentoista kuukauteen ni jännitti peräti vähäsen. Turhaan, koska noi tunnit oli aika helpot : D Ensin meillä oli puolisen tuntia jotai teoriaa,  samoja juttuja ku mä oon opetellu konservatoriossa ykkösteoriassa kolmosluokalla :D Mut ihan kiva oli opetella samoja juttuja espanjaks! Sit me alettiin soittaa pianoo, kuus pianoo samassa huoneessa. Ei ollu mitään hirveen nättiä varmaan mut mä olin vaan onnellinen että pääsin soittamaaan((:

Sunnuntain olin kotona, ja maanantaina palasin kouluun. Maanantaiaamu oli aika tuskanen, ku en oikein saanu nukuttua sillo yöllä, olin jotenki kauheen angsti ja koti-ikävä enkä osannu rueta nukkumaan vaa luin ja pelasin ja luin jonku ihan randomin blogia varmaan kahteen tai kolmeen. Eli ei hirveesti houkuttanu herätä puol kuus :D. Olin sitte maanantain ja tiistainki koulussa ihan koomassa, ja tiistaina alko vielä särkee päätä siihen lisäks. Tiistaina meninki sitte nukkumaan melkein heti ku tulin kotiin, ja nukuin parin tunnin pätkissä koko iltapäivän. Tänää oon ollu taas ihan normipirtee!

Meillä on joku koeviikon tapanen systeemi menossa. Joka päivä on kokeita, ja parhaimmillaan niitä on kolme samana päivänä. Tähän asti oon tehny kuus koetta (matikka, kemia, filosofia, fysiikka, atk, ekonomia), välttyny neljältä (biologia, anatomia, englanti, liikka) ja tekemättä on kai vielä kaks (kirjallisuus, estatistica jota en osaa kääntää suomeks). Ainoo jonka oon tähän asti saanu takasin on kemia, ja siitä tuli 5/10. Oon ihan tyytyväinen ku huomioi sen että tein sen kuitenki ilman sanakirjaa enkä ymmärtäny läheskään kaikkia kysymyksiä(:

4 kommenttia:

 1. Hoii vähänkö oot oppinu jo hyvin espanjaa jos KEMIAN koekin mennee noin hyvin ! Keep going darlingg ja ps. aina ko kirjotat että sulla mennee hyvin tai oot kokenu jottain erikoista (kuten tuo sauna, oisit näyttäny niille löylynheitossa närhen munat! ...eiku nii siellä ei oo kiuasta?!?!!) niin mua alakaa hymyilyttää täällä ruudun toisella puolella :-) Piäppä hauskaa etenkin ulkona koska täällä muun muassa sataa vettä, sataa vettä ja sataa vettä, vasta tuli muka vähän lunta mutta koska myöhemmin satoi vettä, niin satoi vettä ja arvaat miten sille lumelle sitten kävi. Niin ja nyt sataa vettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nosiis osasin kunnolla siitä kokeesta tasan ne tehtävät joissa ei tarvinnu osata kirjottaa mitää kunnolla espanjaks vaa riitti että piirteli jotai metaaneja :D Mut on mun espanja kyllä oikeesti kehittyny(: Tosin ei vielä niin paljo että oisin osannu ton kirjallisuuden kokeen tehä, en nimittäin osannu vastata yhteenkää kysymykseen :D Hupsistakeikkaa. Aww Anne, just tollasista kommenteista mullekki tullee hyvä mieli! Mutta arvaappas mitä? Täälläkin sataa. Ja sataa. Sit paistaa kymmnenen minuuttia aurinko ja sit ylläripylläri sataa taaaas. Ja tällon kuulemma talvi aina tällanen:( Mä tuun kaipaamaan lunta vielä! Täällä myös ukkostaa hirveesti ja se ukkonen kuuluu viiskymmentä kertaa kovempaa ku Suomessa, ite järkeilin sen sillä että ku ollaan nii korkeella ni tottakai se kuuluu lujempaa :D En sitten tiiä miten väärässä oon.

   Poista
 2. estatistica on suomeksi estetiikka... Mukavaa vaihtarivuotta sulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tässä pitkän ja hartaan harkinnan tuloksena melkein väittäsin että se on statistiikka eli jotai tilastotietousjuttua :D Mutta enpähän mene vannomaan. Kiitos!(:

   Poista