perjantai 19. lokakuuta 2012

Saara QUE?

¿Como te llamas?
-Saara
¿Y tu apellido?
-Sonninen
¿Queeee? ¿Sononon?
-Nooo, Sonninen. Son-ni-nen.
¡Aaaa, Soniiiinen! Saraaaa Soniiinen, ¿verdad?
-öööh... siii...

Tämä oli ihan oikee keskustelu. Mä etukäteen aattelin että vähä kätevää ku mullon tällanen suht helppo nimi, ni siitä ei pitäs tulla mitää hirveetä ongelmaa mut... :DD Okei, ymmärrän että toi Sonninen voi kuulostaa näitten korviin vähä oudolta, mut jotenki kuvittelin ettei senkää lausuminen ja kirjottaminen ois mikää ihan mahottomuus näillekkää! Vielä enemmän kuitenki yllätyin siitä miten outo jo toi pelkkä Saara tuntuu olevan :D Ensinnäki se lausutaan sarAAA, mikä särähtää mun korvaan aika pahasti. Sitku sanon että se muuten kirjotetaan kahella aalla ni nää kirjottaa Saraa. Äly hoi älä jätä, näyttääkö tuo muka jonku nimeltä? :D

Yks jolla tuntuu olevan kaikista eniten ongelmaa mun nimen kanssa on Shannon :D Alkuun olin sille Sarah, mutta sitte jossai vaiheessa aloin valittaa sillee että ei mun nimee lausuta sillee mahollisimman jenkkiläisesti säräh. Oon sinnikkäästi yrittäny opettaa sitä lausumaan mun nimen oikein ja etunimi tuleeki jo ihan hyvin. Sukunimen kanssa luovutin. Mut näemmä Saaran kirjottaminen on Shannonille edelleen aika impossible as you can seeeee:

:DDDDD

Mutta ei mun kyllä pitäny ihan pelkästään tosta nimiasiasta vinkua, vaan aattelin myös ilmottaa että tänään oli eksssstrahyvä päivä! Me filosofoitiin Shannonin ja Svanan kanssa että vaihtarina ollessa on hyviä päiviä, ihan hyviä päiviä, tosi hyviä päiviä ja tositositosi huonoja päiviä. Mutta siis, alkupäivä nyt meni ihan koomassa joten ei siitä sen ihmeempiä. Sit vikalla välkällä Shannon ja Svana ilmesty mun luokkaan ja ilmotti että Saara nyt lähetään ja sitte me pahisteltiin hirveesti ja paettiin koulun takapihan kautta :D Koulun portit on päivän ajan lukossa ja siinä on sellanen tyyppi aina istumassa, eikä se päästä ulos ellei oo opettajan lupaa tai ellei vanhemmat oo siinä portin toisella puolella oottamassa. Aidat kiertää tota koulua muutenki melkei jokapuolelta, mut sieltä takaa pääsee pois ilman että tarvii kiipeillä aitojen yli. Mut siellä on välillä lehmiä :D

Mutta siis, sen pakenemisen jälkeen mentiin Siete Santokseen (mun lempparikahvila 4everrrrr) juomaan kaakaota ja syömään leipää(: Sitte istuttiin vielä puistossa jätskillä vähä aikaa mut se ilo loppu aika nopeesti ku joku randomi mies tuli ottamaan meistä kuvia ja tenttaamaan että onko meillä facebookkeja :D Selitettiin sille jotai ja paettiin aika vauhilla! Sit tulin kotiiiin vähäks aikaa, ja sit meillä oli sellanen jokakuukautinen vaihtarikokous. Asia ja Giulia teki meille ruokaa ja syötiin ja valitettiin meiän perheistä, juoruiltiin ja suunniteltiin meiän viikonloppureissua Shannonin mummon luo Echeandiaan(: Sit lähettiin kotiin, laulettiin matkalla ja kaikki tuijotti meitä vielä enemmän ku normaalisti mut eeei se haitannu!

Huomatkaaa että tää on jo viikon toinen postaus! Mä kehityn!
terv. Sarra

4 kommenttia:

 1. hei Sarra sust on tullu hirvee lintsari... :--D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. noku koulussa on tylsää ku en ymmärrä tunneilla mitää enkä panosta läksyihin hirveesti kuitenkaa :DD ja ku suomessa en lintsaa koska 1. wilma, 2. äiti ja 3. tahon peräti oppiakki jotai, ninini täää on ihan tervetullutta vaihtelua :D

   Poista
 2. Moikka..
  En tunne sua mutta satuin tässä lukemaan sun blogia, ja oli ihan pakko tulla kommentoimaan. Ite oon myös AFS:n kautta vaihtarina, Chilessä kylläkin.
  Kommentoimaan halusin tulla sen takia, että ymmärrän ihan täydellisesti miltä susta tuntuu. Siis ainaki noissa aiemmissa postauksissa.
  Ite oon ollu nyt täälä kaheksan kuukautta, mutta muistan vielä alkuaikoina millästä oli kun oli perheessä jossa mua ei ymmärretty (siis ihan sen takia etten osannu espanjaa), koulussa hirveen tylsää, ei ymmärtäny mitää, ei meinannu löytää hirveesti kavereita, tai se oli niin hankalaa ku ei melkeen kukaan luokalla puhunu englantia. Kaheksaan kuukauteen mulla mahtuu nyt taakse mm perheen vaihto ja paljon ongelmia AFS:n kanssa, mutta nyt kun espanja on alkanut sujumaan hyvin ja kun on löytäny oikeita ystäviä mä oon oikeesti onnellinen täälä. Oikeesti sun tekstejä lukiessani ymmärrän niin hyvin miltä susta tuntuu koska ite tunsin ihan samalla tavalla ekoina kuukausina ja vielä vähän parin kuukauden jälkeenkin.
  Mä en osannu tänne tullessani espanjaa paljon mitään, vaikka olinki kolme kurssia lukenu sitä lukiossa. Kuitenki nyt oon saanu paljon kiitosta hyvästä espanjankielen taidosta eli kyllä se espanja ihan varmasti sullakin alkaa sujumaan. Sori tällänen romaani, mutta halusin vaan kertoa sulle että et oo ainut joka on näin tuntenut ja että ihan varmasti kyllä se siitä! :)
  Kaikkea hyvää sulle, ja toivon että kaikki sun ongelmat ratkeaa ja että sulla on ihana vuosi! Saluditos desde Chile corazon, besitos! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!
   Kiva just kuulla, että en tosiaan oo ainoo jolla on vähän tällanen fiilis! Enköhän mäki pääse tästä yli vielä kunhan se espanja alkaa sujua vähäsen paremmin(: Ite luin kans kolme kurssia espanjaa lukiossa, tosin niistä viimesen kävin itsenäisenä nyt kesällä ja se jäi sitte vähä vähemmälle panostukselle ku oli kesän aikana niin paljo kaikenlaista muuta mielessä.. Mun luokalla kukaaaan ei puhu englantia käytännössä ollenkaan, eli joudun kommunoimaan niiden kanssa espanjaks, mikä on toistaseks vielä vähä vaikeeta. Mutta mä oon kuitenki huomioinu että mun espanja on jo kehittyny jonku verran ja pysyn jopa joskus keskustelussa mukana ja ymmärrän mistä puhutaan, vaikken ite osaakkaan sanoo pahemmin mitää.. Eiköhän tää tästä! Hui, jotenki en osaa yhtään ajatella tonne kaheksaan kuukauteen asti, mutta toisaalta aika menee kyllä ihan hirveetä kyytiä täällä. Oon ollu täällä nyt kohta kaks kuukautta ja tää tuntuu enemmän kahelta viikolta!
   Terkkuja sinne kans, besooos!<:

   Poista